<html>
    <head>
      <base href="https://bugs.webkit.org/">
    </head>
    <body><table border="1" cellspacing="0" cellpadding="8">
        <tr>
          <th>Bug ID</th>
          <td><a class="bz_bug_link 
          bz_status_NEW "
   title="NEW - Safari 15.1 H264 FullHD video encode/decode fails"
   href="https://bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=233036">233036</a>
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Summary</th>
          <td>Safari 15.1 H264 FullHD video encode/decode fails
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Product</th>
          <td>WebKit
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Version</th>
          <td>Safari 15
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Hardware</th>
          <td>Unspecified
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>OS</th>
          <td>Unspecified
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Status</th>
          <td>NEW
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Severity</th>
          <td>Normal
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Priority</th>
          <td>P2
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Component</th>
          <td>WebRTC
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Assignee</th>
          <td>webkit-unassigned@lists.webkit.org
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>Reporter</th>
          <td>milen.yordanov@gmail.com
          </td>
        </tr>

        <tr>
          <th>CC</th>
          <td>youennf@gmail.com
          </td>
        </tr></table>
      <p>
        <div>
        <pre>Tested on:
macOS: 12.0.1, Mac mini (2018)
Safari: Version 15.1 (17612.2.9.1.20)
WebCam: Logitech C910

Steps to reproduce the issue:
1) Go to <a href="https://webrtc.github.io/samples/src/content/peerconnection/constraints/">https://webrtc.github.io/samples/src/content/peerconnection/constraints/</a>
2) Change the resolution settings to FullHD (1920x1080).
```
    "video": {
        "width": {
            "min": "1851",
            "max": "4096"
        },
        "height": {
            "min": "1053",
            "max": "2160"
        }
    }

```
3) Click the button 'Get Media'
4) Click the button 'Connect'

The result is: Output video is black

-----

Some observations:

1) There is a Safari settings: Developer > Experimental Features > Webrtc H264 LowLatency Encoder. This is enabled by default. If it is turned OFF then the above scenario (H264 with FullHD) works fine.

2) If the resolution is up to HD (1280x720) then the above scenario works fine. Anything above 1280x720 causes black output.

3) If the codec is VP8 or VP9 then there is no problem with FullHD video.

4) The same issue happens also if the video is encoded on desktop Safari 15.1 and decoded on mobile Safari 15.1 (iOS).

5) The issue is not present if the video is encoded on desktop Safari 15.1 and decoded on desktop Chrome 95. H264 with FullHD works fine is this case.</pre>
        </div>
      </p>


      <hr>
      <span>You are receiving this mail because:</span>

      <ul>
          <li>You are the assignee for the bug.</li>
      </ul>
    </body>
</html>